Blog İstanbul İstanbulspor TFF 1.Lig

İstanbulspor 6 Maça Hazırlanıyor

Spor Toto 1. Lig’in uzun maratonunda artık yavaş yavaş son düzlüğe girilirken İstanbulspor, birbirinden kritik 6 karşılaşmada zorlu rakiplerine meydan okuyacak.

Nisan 2022’de yer alan bu 6 maçta alınacak her sonuç, rakipler itibariyle Spor Toto 1. Lig’in altını ve üstünü doğrudan etkileme potansiyeline sahip. Osman Zeki Korkmaz ve ekibi de bunun farkında olacak ki Mart 2022’den beri bu fikstüre yoğun şekilde hazırlandılar.

Bahar Ayı Bereketiyle Geliyor

İstanbulspor’un Spor Toto Süper Lig için sezon sonunda play off potasında kalıp kalamayacağı Nisan 2022 fikstürünün ardından belli olacak. Zira milli takım arası, kar tatili derken sakin geçen Mart 2022 sonrasında bahar ayı kelimenin tam anlamıyla gümbür gümbür geliyor.

Nisan 2022 fikstüründe 6 maçın olması başlı başına çok zorlu bir sürecin geldiğine işaret ederken teknik direktörümüz Osman Zeki Korkmaz ve öğrencilerinin önündeki bu 6 maçlık süreçte bazı haftalar diğerlerinden çok daha kritik olarak öne çıkıyor.

Zira Nisan 2022’de karşılaşacağımız rakiplerle yapılacak bazı maçların sonuçları Spor Toto 1. Lig play off yarışını doğrudan doğruya etkileyecek gibi gözüküyor. Bunun yanında diğer karşılaşmalarda ise yapılacak basit bir puan kaybı bile, Spor Toto Süper Lig yürüyüşümüzü etkileyebilir.

Her Maç Önemlidir Ama Bazı Maçlar Daha Önemlidir

istanbulspor

Sarı siyahlı İstanbul temsilcimizin Nisan 2022 fikstürü 2 Nisan 2022 Cumartesi günü oynanacak Gençlerbirliği karşılaşmasıyla başlayacak.

Şu sıralarda Spor Toto 1. Lig’in alt sıralarından uzaklaşma mücadelesi veren Ankara temsilcisi, Şubat 2022 ortasından beri sadece 2 maça çıktı. Bay haftasından sonra kar tatiline denk gelen ve ardından milli arada sahaya hazırlık maçında çıkan Gençlerbirliği, maç ritmini yakalamak için zamana ihtiyaç duyacaktır.

İşte tam bu noktada teknik direktörümüz Osman Zeki Korkmaz ve ekibi, rakibin bu durumundan faydalanıp 3 puanı almaktan başka bir şey hedeflemiyorlar.

İstanbulspor maçının ardından çıkılacak Nasadoge Menemenspor deplasmanıysa yine mutlak 3 puanın hedeflendiği bir başka maç. Orta sıralarda rahat bir konumda bulunan İzmir temsilcisi, bu rahatlığının avantajıyla bize zorluk çıkaracaktır.

Bu fikstürde en zorlanabileceğimiz maçlardan biri 15 Nisan 2022’deki Bursaspor karşılaşması olabilir. Zira Bursa takımı an itibariyle yaşam mücadelesi verdiği için kalan haftalarda elinden gelen ne varsa ligde kalmak adına sahaya koyacaktır. Bursa maçının aynı koşulları sonraki hafta oynanacak Altaş Denizlispor karşılaşmasında da geçerli olacak.

Bir başka ifadeyle 15 -19 Nisan aralığında İstanbulspor belki de küme düşecek bir takımı doğrudan belirleyecek.

24 Nisan 2022’de ise 6 haftalık fikstürün en kritik iki maçından ilkine çıkılacak. İstanbulspor evinde, play yolundaki doğrudan rakibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk edecek. Bu maçta alınacak her skor, Spor Toto 1. Lig play off yarışını doğrudan doğruya etkileyecek.

Nisan 2022 fikstürünün son maçında ise bir İstanbul derbisi oynanacak. Tıpkı sarı siyahlı takımımız gibi Süper Lig hasretini dindirmek isteyen Eyüpspor, sahasında sarı siyahlı takımımızı ve Osman Zeki Korkmaz’ın öğrencilerini ağırlayacak.