adana demirspor avrupa futbol haberleri Blog futbol futbol haberleri Genel güncel futbol haberleri güncel spor haberleri maç sonucu Spor spor haberleri uefa konferans ligi

Adana Demirspor Galibiyeti Koruyamadı

Süper Lig’de 2022 – 2023 sezonunun sürpriz takımı Adana Demirspor olmuştu. Lacivert mavili takım, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde oldukça iyi bir performans ortaya koymuştu. Sezonu dördüncü sırada bitirdi. Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı kazanması sayesinde kendisini bir anda Konferans Ligi’nde buldu. Ancak, Adana Demirspor’un da tıpkı Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi gruplara kalabilmek adına üç ön eleme birden geçmesi gerekiyordu.

Adana Demirspor, ikinci ön eleme turunda CFR Cluj’u, üçüncü ön eleme turunda da NK Osijek’i elemeyi başardı. Bilhassa NK Osijek ile oynanan her iki maçta da son derece iyi bir performans ortaya koydu. Sıradaki rakip KRC Genk oldu. Yakından takip edenlerin bildiği üzere KRC Genk, son derece güçlü bir takım! Adana Demirspor’un bu turda işinin zor olduğu düşünülüyordu. İlk maç, 24 Ağustos 2023 Perşembe gününün programında yer alıyordu. Maçın başlama saati 21.00 idi. Cegeka Arena Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçı Antonio Nobre yönetti. Gelin, KRC Genk – Adana Demirspor maçının detaylarına bir göz atalım!

Patrick Kluivert Sahaya Çıkardığı Kadro ile Rakibinden Korkmadığını Gösterdi

Adana Demirspor’u bu sezon futbolculuk döneminde ismini tüm dünyaya duyuran Patrick Kluivert çalıştıracak. Hollandalı teknik adam, Adana Demirspor’un başında güzel işler yapmak istiyor. Her şeyden önce, takımını Konferans Ligi grup aşamasına taşımayı hedefliyor. Adana Demirspor, KRC Genk deplasmanında sahaya beklenildiği gibi 4-2-3-1 dizilişi ile çıktı. Kalede Karacic, defansta Svensson, Gravillon, Semih ve Rodrigues, merkez orta sahada Emre ve Stambouli, ileri üçlüde Yusuf, Belhanda ve Nani, forvette de Ndiaye vardı.

Futbolu yakından takip edenlerin de bildiği üzere Adana Demirspor’un son derece kaliteli bir kadrosu bulunuyor. Patrick Kluivert, kadro kalitesini de kullanarak KRC Genk’i yenmeyi hedefliyordu. Bu yüzden, sahaya hücum ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Adana Demirspor’un yedek kulübesinde Dorukhan Toköz, Badou Ndiaye, David Akintola, M’Baye Niang gibi isimler vardı.

Üç Golün Atıldığı Maçın Kazananı KRC Genk Oldu

KRC Genk – Adana Demirspor maçının favorisi tahmin edebileceğiniz üzere KRC Genk idi. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Adana Demirspor’un fena olmayan bir kadrosu vardı. Fakat, KRC Genk, Adana Demirspor’a kıyasla Avrupa kupalarında daha tecrübeliydi. Maçın ilk yarısında gol olmadı. Adana Demirspor, ikinci yarıya golle başladı. Dakikalar 47’yi gösteriyordu. Cherif Ndiaye’nin pasında topla buluşan Emre Akbaba, takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı.

1-0 öne geçen Adana Demirspor, maçı uzun süre önde götürdü. Fakat, işler bir anda değişti. Oyuna sonradan giren Arokodare, 77’inci dakikada attığı golle takımına beraberliği getirdi. Maç böyle bitecek diye düşünülürken sahneye bir anda Daniel Munoz çıktı. KRC Genk, bu oyuncunun attığı golle maçtan 2-1 galip ayrıldı.