Blog galatasaray galatasaray daikin Genel güncel spor haberleri maç sonucu Spor spor haberleri sultanlar ligi voleybol voleybol haberleri

Beş Setlik Maçın Kazananı Galatasaray Daikin Oldu

Vodafone Sultanlar Ligi’nde heyecan devam ediyor. 24 Ekim 2023 Salı gününün programında yer alan maçta Galatasaray Daikin ile Sarıyer Belediyesi karşı karşıya geldi. Aslında bu maç ikinci haftanın programında yer alıyordu. Fakat, Türkiye Voleybol Federasyonu, Galatasaray’ın Challenge Cup maçını dikkate alarak erteleme kararı aldı. Saat 17.00’de başlayan maça Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu ev sahipliği yaptı. Gelin, bu maçta yaşananlara bir göz atalım!

Galatasaray Daikin Ligdeki İlk Galibiyetini Almak İstiyordu

Sarı kırmızılı takım, yeni sezona kötü bir başlangıç yaptı. Her şeyden önce, Türkiye Kupası’na çok erken veda etti. Bunun yanı sıra, Vodafone Sultanlar Ligi’nin ilk haftasında Nilüfer Belediyesi’ne 3-2 mağlup olarak büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi ikinci haftanın programında yer alan Galatasaray Daikin – Sarıyer Belediyesi maçı ertelenmişti. İkinci haftayı maç yapmadan geçiren sarı kırmızılı takım, erteleme maçında Sarıyer Belediyesi’ni yenerek ligdeki ilk galibiyetini almayı hedefliyordu.

Galatasaray Daikin, bu maça beklenen bir ilk altı ile çıktı. Kanami Tashiro, Danielle Cuttino, İlkin Aydın, Sude Hacımustafaoğlu, Ayçin Akyol ve Michelle Gneiting, bu maçın ilk altısını oluşturan isimlerdi. Takımın liberosu her zaman olduğu gibi Bihter Dumanoğlu idi. Aslında bu maçta Galatasaray’ın kadrosunda göze çarpan bir değişiklik vardı. Amerikalı smaçör Logan Eggleston, yedeğe çekilmişti. Galatasaray Daikin’in yeni antrenörü Guillermo Hernandez, bu oyuncunun yerine Sude Hacımustafaoğlu’nu görevlendirmişti.

Sarıyer Belediyesi Galatasaray’a Bir Darbe Daha Vurmak İstiyordu

Vodafone Sultanlar Ligi’nin mütevazi ekiplerinden birisi de Sarıyer Belediyesi! Sezona pek iyi bir başlangıç yapamayan İstanbul temsilcisi, hali hazırda kötü durumda olan Galatasaray Daikin’i mağlup edebileceğine inanıyordu. Güncel tarih itibariyle, takımı, Hasan Çelik çalıştırıyor. Sarıyer Belediyesi, bu maçta sahaya Gizem Mısra Aşçı, Çağla Erdem, Simone Lee, Merve Nezir, Begüm Hepkaptan ve Aleyna Vence ilk altısı ile çıktı. Takımın liberosu Simay Kurt oldu.

İlkin Aydın Maçın Yıldızı İdi

Voleybol severler, maçın sonucu hakkında tahmin yapmakta zorlanıyorlardı. Her iki takımın da bu maçı kazanma ihtimali var gibi duruyordu. Maçın çekişmeli geçme ihtimali bir hayli fazlaydı. Böyle düşünenler yanılmadılar. Beş set süren maçın kazananı Galatasaray Daikin oldu. Sarı kırmızılı takım, rakibini 3-2 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini almış oldu.

Maçın en skorer ismi İlkin Aydın idi. 23 yaşındaki smaçör, maçı 31 sayı ile bitirdi. Kendisine atılan 56 pasın 29’unu sayıya çevirdi. Buna ek olarak, takımına iki de blok sayısı kazandırdı. Sarıyer Belediyesi’nin Amerikalı smaçörü Simone Lee maçı otuz sayı ile tamamladı. 27 yaşındaki oyuncu, 28 hücum, bir blok ve bir de servis sayısı aldı. Galatasaray’ın başarılı orta oyuncusu Ayçin Akyol da maçı 17 sayı ile tamamladı.