Blog dünya kupası dünyadan futbol haberleri futbol futbol haberleri Genel güncel futbol haberleri güncel spor haberleri Spor spor haberleri

Fas İspanya’yı Penaltılarla Devirdi

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu mücadelesinde Fas ile İspanya karşı karşıya geldi. 90 dakikası ve uzatma devreleri golsüz eşitlikle tamamlanan bu heyecanlı maçta rakibini penaltı atışları neticesinde  3-0 mağlup eden Fas Milli Takımı, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Bu sonuçla Fas Milli Takımı, adını son 8 takım arasına yazdırdı ve Kuzey Afrika ekibi tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası’nda çeyrek finale kalma başarısını sergilemiş oldu.

Mücadele, aynen beklendiği gibi İspanyol oyuncuların müsabaka boyunca topa hakim olduğu ve Fas takımının da disiplinli ve katı bir defansif anlayışla rakibine net fırsatlar tanımadığı bir maç seyrinde ilerledi. 120 dakikası bu şekilde gol sesi çıkmadan tamamlanan müsabakada seri penaltı atışlarında favori rakiplerine üstün gelen Faslı oyuncular, adlarını dünyanın en iyi 8 takımı arasına yazdırmayı başardı. İspanya takımında  Pablo Sarabia, Carlos Soler ve Sergio Busquets penaltı atışlarını gole çeviremezken, Fas’ta ise Badr Benoun kaleciyi geçemedi. Fas kalecisi Bono, Soler ve Sergio Busquets’in penaltılarını kurtararak takımını üst tura taşıdı. Fas takımımda Beşiktaşlı Romain Saiss ise 120 dakika oyunda kalarak takımına büyük bir katkı sağladı.

Fas Tarihinde İlk Kez Çeyrek Finalde

Büyük organizasyonlarda çıktığı son 5 eleme maçında da uzatmalara kalan İspanyollar, EURO 2020 yarı finalinde İtalya karşısında penaltılarda sergilediği başarısız atışları Fas karşısında tekrarlayarak kupaya veda etti.

Öte yandan Fas, tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası organizasyonunda çeyrek final oynama başarısı elde etti.

Kuzey Afrika ekinin çeyrek finaldeki rakibi ise Portekiz – İsviçre eşleşmesinin galibi olan Portekiz takımı oldu. Bu zorlu mücadele, 10 Aralık Cumartesi günü Saat: 18:00’de oynanacak.

Maçtan Notlar

Müsabakada pas aklını oldukça iyi yöneten İspanya, Olmo, Torres ve Asensio üçlüsüyle rakip kalede çok etkili olamadı. Teknik direktör Luis Enrique, ikinci yarıda yaptığı değişiklikle Morata-Williams ikilisini kullanarak oyunu hareketlendirmek istedi ancak skora yansıtamadı.

Hırvatistan ve Belçika gibi takımların üzerinde F Grubu’nu lider tamamlayıp kupada büyük bir sürprize imza atan Fas da iş bitirici oyuncu eksikliğini hissetti. Kuzey Afrika temsilcisi, Aguerdi ve Cheddar ile çok net iki pozisyonu değerlendiremedi. Maç süresince Fas, 5 şutta 3 isabet bulurken, İspanya ise  13 şutta 2 isabet yakaladı.

İspanya, ikinci uzatma devresinin son anlarında Sarabia ile gole çok yaklaştı. Sol taraftan içeri gönderilen topa bu oyuncunun vuruşunda, top kaleci Bono’yu geçerek direkten auta çıktı. 120 dakikası 0-0 eşitlikle sona eren karşılaşmada çeyrek finale çıkan takımı penaltı atışları belirledi.

Fas’ta Sabiri, Ziyech ve Hakimi, penaltıları gole çevirirken, Banoun ise kaleciyi geçemedi.

İspanya’da ise Sarabia, Soler ve Busquets, üç penaltıyı da gol yapamadı.

Bu sonuçla penaltı atışları ile rakibine 3-0 üstünlük kıran Fas, adını çeyrek finale yazdıran takım oldu.