avrupa futbol haberleri Blog dünyadan futbol haberleri fenerbahçe futbol futbol haberleri Genel güncel futbol haberleri güncel spor haberleri Spor spor haberleri Süper lig süper lig haberleri transfer transfer haberleri

Fenerbahçe’de Transfer Haberleri

Yaz transfer sürecinde bu kez tecrübeli ve takıma katkı sağlayacak isimlere yönelen sarı lacivertli takım Yeni sezon öncesinde kadrosuna Edin Dzeko, Ryan Kent,Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski, Fred, Rodrigo Becão, Mert Müldür, Omar Fayed, Alexander Djiku, Dusan Tadic, Umut Nayir, Dominik Livakovic gibi önemli isimler ile çok iyi bir kadro kurdular.

Kadrosunu güçlü isimler ile kuran sarı lacivertli takım maç kazanmaya başlaması ve sahaya yansıtılan oyunun taraftarının a beğenisini kazanması ile tribünleri de dolduran sarı lacivertli taraftarlar takımlarına da destek olarak ivme yukarı doğru çıkmaya devam ederken oyuncularının da yüksek performansı gözden kaçmıyor.

Performansları ile dikkat çeken oyuncularının yanı sıra bir yandan da devre arası transfer dönemine hazırlanan sarı lacivertli takım genç ve potansiyeli yüksek isimlere de yönelmiş durumdalar.

Hem ligde hem de Avrupa’da yoluna kayıpsız devam eden sarı lacivertli takım Fenerbahçe‘de, transfer çalışmaları aralıksız sürüyor. Teknik direktör İsmail Kartal‘ın gözüne kestirdiği genç futbolcu Fayzullaev’i scout ekibinin takibe aldığı bildirildi.

Genç ve yetenekli isimleri takibe alan sarı lacivertlilerin yeni gözdesi Özbek yıldız oldu.

İSMAİL KARTAL ABBOSBEK FAYZULLAEV’İ GÖZÜNE KESTİRDİ

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, Asya U – 20 şampiyonasında en iyi oyuncu seçilen Özbek futbolcu, Abbosbek Fayzullaev‘i gözüne kestirdi.

Kartal’ın talimatıyla scout ekibinin 20 yaşındaki oyuncuyu takibe aldığı belirtildi. Özbek oyuncu, sezon başında Pakhtakor’dan CSKA Moskova’ya transfer olmuştu.

Rusya’da 15 maça çıkan Abbosbek Fayzullaev, 3 gol atarken 2 de asist yaptı.

Özbekistan Milli Takımı’nın da formasını terleten Fayzullaev’in CSKA Moskova ile olan sözleşmesi 2026 yılında sona erecek.

ABBOSBEK FAYZULLAEV KİMDİR?

3 Ekim 2003 tarihinde Özbekistan’da dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine Pakhtakor altyapısında başladı.

20 yaşındaki genç yıldız, 2021’de Pakhtakor’da A takıma yükselirken 2023 yazında 500 bin euro karşılığında CSKA Moskova’ya transfer oldu.

Forvet hattında sağ kanat olarak görev yapan Abbosbek, on numara ve sol bek mevkilerinde de oynayabiliyor.

20 yasındaki genç oyuncunun güncel piyasa değeri ise 2 Milyon Euro civarında.

FENERBAHÇE DOLU DİZGİN DEVAM EDİYOR

UEFA Konferans liginde grup aşamasında Fenerbahçe H Grubunda Nordsjaelland ı 3 – 1 mağlup ederek Avrupa ya 3 puan ile başlarken ikinci hafta da Spartak Trnava karşısında ise rakibini 2 – 1 mağlup ederek lider olarak Avrupa da yoluna devam ediyorlar.

Süper lig de ise sarı lacivertli takım çıktığı 8 karşılaşmadan da galip olarak ayrılarak çok iyi bir giriş yaptılar.

Süper lig de ise sarı lacivertli takım sezonu kendi sahasında açan sarı lacivertli takım Gaziantep FK ile karşı karşıya geldikleri mücadeleden 2 – 1 galip ayrılarak 3 puan ile lige başladılar.

Son hafta da ise Kasımpaşa yı ise 2 – 0 mağlup ederek liderliklerine devam eden Fenerbahçe 9. Hafta da rakibi Hatayspor olacak.