Blog futbol futbol haberleri galatasaray Genel güncel futbol haberleri güncel spor haberleri istanbul spor haberleri Spor spor haberleri spor toto süper lig Süper lig türkiye

Galatasaray Rekora Koşuyor

Sarı kırmızılı Galatasaray Süper Lig’de şampiyonluk yolunda yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Süper Lig’de üst üste 12 karşılaşmadan da sahadan galibiyet ile ayrılan sarı kırmızılı takım rekora doğru koşuyor.

Galatasaray üst üste kazanmaya devam ederken derbiler deki galibiyetleri ile de en yakın rakiplerini de geride bırakmayı başardı.

KAZANMA ALIŞKANLIĞI ÇOK YÜKSEK

Süper Lig’de çıktığı son 12 lig karşılaşmasından da sahadan galibiyet ile yarılmayı başaran sarı kırmızılı takım Galatasaray kazanma alışkanlığını ile rakiplerini geride bırakmaya devam ediyor.

Galatasaray Süper Lig’deki son puan kaybını 10. Haftada kendi sahasında Alanyaspor ile oynadıkları karşılaşmada sahadan 2 – 2 ‘lik beraberlik ile ayrılarak yaşamışlardı.

Sarı kırmızılı takım Alanyaspor maçı sonrasında hakem hatalarına vermiş oldukları çok sert cevaplar sonrasında da gündeme oldukça etkilemişlerdi.

Alanyaspor maçı sonrasında sarı kırmızlı takımın lig de ki göstermiş oldukları oyun ve takımın ve teknik heyetin çalışmaları kendisini göstermeye başladı.

Üst üste alınan galibiyetler oyuncularında kendine olan güvenlerini de yükseltirken teknik heyette oyun planlarını sahaya doğru şekilde yansıtması ile rakiplerine zor anlar yaşatmaya devam ediyorlar.

Kazanılan karşılaşmalar da oyuncu kalitesinin yanı sıra büyük payı da Okan Buruk ve teknik heyeti doğru planlama ve çalışmasının etkisi bir hayli etkili oldu.

Kadro kalitesine baktığımızda kalesinde oldukça tecrübeli eldiven Fernado Muslera gibi bir kaleciye sahip olmak oldukça önemli. Savunma hattında Ligin en iyi sağ beki Boey, orta sahadaki L. Torreira özellikle savunma yönünde çok iyi bir süpürücü olması ile rakiplere nefes aldırmıyor. Hücum hattına bakacak olur isek de Arjantinli dünya yıldızı M. Icardi gibi bir golcüye sahip olmak da üst üste kazanılan puanlar da oldukça etkili oldu.

GALATASARAY DERBİLERİN GALİBİ OLDU

Sarı kırmızılı takım Süper Ligde üst üste kazanmaya devam ederken bu zorlu fikstürde özellikle güçlü rakipleri karşısında derbilerde de puan kaybı yaşamadı.

Galatasaray sezonun ilk derbisinde Karadeniz’ de Trabzonspor deplasmanında 0 – 0 ‘lık golsüz beraberlik ile ayrılarak rakibinden 1 puanı almasını bilmişti.

Derbilerde ki üstünlüğü ile dikkat çeken Galatasaray kendi sahasında ilk derbisinden güçlü rakibi Beşiktaş ‘ı 2 – 1 ‘lik skor ile mağlup ederek eli boş göndermişlerdi.

Beşiktaş galibiyeti sonrasında ise Dünya Kupası arasına gitmeden son karşılaşmasında ise deplasmanda Başakşahir’ e gol yağmuru oldu yağdı diye biliriz.  Galatasaray güçlü rakibini sahada adeta silerek 7 – 0 ‘lık net bir skor ile galibiyete ulaştılar.

Sezonun en çok merak edilen karşılaşmasında ise Kadıköy’ de Fenerbahçe deplasmanın da Galatasaray’ın neler yapacağı merak ediliyordu. Kadıköy deplasmanında oyun olarak tamamen üstünlüğünü sahaya yansıttıkları karşılaşmadan da 3 – 0 ‘lık galibiyet ile ayrılarak en yakın takipçisine de büyük bir darbe indirmiş oldular.

OKAN BURUK KENDİSİNİ İSPATLADI

Sarı kırmızılı takım sezona çok da iyi başladılar diyemeyiz. Galibiyet ile başladıkları yeni sezonda kendi sahasında ligin ikinci haftasında sahadan mağlubiyet ile ayrıldılar.

Sezonun ilk haftalarında oyun olarak da istediklerini yapamayan Galatasaray’da Okan Buruk olan güven azdı.

Oyun planları ve sahip olduğu kadro ile iyi anlaşan teknik adam üst üste aldıkları galibiyetler sonrasında kendisine olan güveni büyük ölçüde sağladı.