Blog futbol futbol haberleri galatasaray Genel güncel futbol haberleri güncel spor haberleri Spor spor haberleri spor toto süper lig Süper lig

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz Sezonun Flaş İsmi Oldu

Galatasaray; Süper Lig’in 23. haftasında kendi sahasında Trabzonspor’u 2-1 yenerek büyük sükse yaptı. Sarı kırmızılı takım; ligde son olarak 23 Ekim 2022 tarihinde oynanan Alanyaspor maçında puan kaybetti. Ardından, çıkmış olduğu 12 lig maçını kazandı. Fenerbahçe’nin önünde liderliğini sürdüren Galatasaray’da bazı futbolcuların beklentilerin üzerinde performans gösterdiklerini dile getirebiliriz. Onlardan birisi de Barış Alper Yılmaz!

Genç Oyuncu Birçok Maça İlk 11’de Başladı

Barış Alper Yılmaz; 2021 – 2022 sezonunun başında Galatasaray’a transfer oldu. 1.86 boyu ve güçlü fiziği ile dikkat çeken oyuncu; hem kanatlarda hem de santraforda oynayabiliyor. Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanabiliyor. Bunun yanı sıra, hava toplarında da oldukça etkili!

2000 doğumlu oyuncu; bilhassa Okan Buruk’un gelişinin ardından daha çok şans bulmaya başladı. Bu sezon Süper Lig’de toplam 16 maçta 574 dakika süre aldı. Söz konusu maçların altısına ilk 11’de başlarken on maçta oyuna sonradan dahil oldu. Bu maçlarda üç gol atıp bir asist yapmayı başardı. Buna ek olarak, Türkiye Kupası’nda da dört maçta 146 dakika süre aldı.

23 yaşına girecek ismin önemli bir rotasyon oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Barış Alper Yılmaz; sarı kırmızılı takımın Kayserispor ile oynadığı ve 2-1 kaybettiği maçta bir gol atmıştı. Bunun yanı sıra, Sivasspor ve Ankaragücü ile oynanan maçlarda da bir gol attı. Bilhassa Sivasspor’a deplasmanda attığı kritik golle taraftarların gözünde değerli hale geldi. Ayrıca, Galatasaray’ın 2-1 kazandığı Beşiktaş maçında da Icardi’nin attığı golde asist yapmıştı.

Oyuncunun Fenerbahçe Maçındaki Performansı Dikkat Çekiciydi

Fenerbahçe ile Galatasaray; Süper Lig’in 18. haftasında Ülker Stadyumu FB Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldiler. Maçın favorisi Fenerbahçe idi. Sarı lacivertli takımın saha ve seyirci desteğini de arkasına alarak ezeli rakibini mağlup edeceği öngörülüyordu. Galatasaray ise söz konusu maça Arjantinli forveti Mauro Icardi’den yoksun olarak çıktı. Teknik direktör Okan Buruk; sakatlığı tam olarak geçmeyen Mauro Icardi ve yetersiz gördüğü Bafetimbi Gomis yerine forvette genç yıldızı Barış Alper Yılmaz’a şans verdi.

Barış Alper Yılmaz’ın Kadıköy deplasmanında neler yapacağı merak konusuydu. Ancak, 2000 doğumlu oyuncu; beklentilerin aksine harika bir performans ortaya koydu. Bilhassa maçın ilk yarısında Fenerbahçe stoperlerine zor anlar yaşattı. Brezilyalı stoper Gustavo Henrique’ye sarı kart aldırttı. Hatta, deneyimli oyuncunun oyundan alınmasını sağladı. Buna ek olarak, ceza sahasında pozisyon üreterek dikkatleri üzerine çekti.

Galatasaray; Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-0 yenerek son yılların en flaş galibiyetlerinden birisine imza attı. Barış Alper Yılmaz; 76 dakika oyunda kaldı. Kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirdi. Böylesine zor bir deplasmanda santrafor oynayarak en başta kendisine güvenen hocasını yanıltmadı. Galatasaray taraftarına da yeni bir genç yıldıza sahip olmanın heyecanını yaşattı.