Blog futbol futbol haberleri Genel güncel futbol haberleri istanbul İstanbul İstanbulspor istanbulspor spor toto süper lig Süper lig

Gelecek Sezonun İlk Maçına İstanbulspor Çıkacak

Türkiye’nin en eski futbol kulüplerinden bir tanesi olan İstanbulspor, kendisini futbol arenalarında gösterdiği 64 sezonda toplam 24 tanesini Süper Lig’de geçirmiştir. Ancak 2005’te düştüğü Süper Lig’e geri dönmesi takımın 16 senesini almıştır. 2021/2022 sezonunda sezon boyunca normalin üzerinde performans sergileyen İstanbul temsilcisi, Play-Off’lara kalma hakkını kazanmıştı. Play-Off’larda daha da üst düzey performans sergileyen İstanbulspor, finalde Bandırmaspor’u yenerek Süper Lig’e çıkma hakkını kazanmış ve gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edecek olan 8’inci İstanbul takımı olma fırsatını yakalamıştı.

PTT 1’inci Lig’deki oyun içi top geri kazanma istatistiği bakımından en iyisi olan İstanbulspor, teknik direktör Osman Zeki Korkmaz ile birlikte bu başarıya ulaşabildi. Gelecek sezon hazırlıklarına son hızla devam eden Osman Zeki Korkmaz, taraftarlar ve kulüp yönetimi tarafından takdirle karşılanıyor. Sarı siyahlıların bu bağlamda bir yeni atağı oldu. Takımdan ayrılan futbolcu Emrecan Uzunhan yerine hemen alternatifini bulan İstanbulspor ekibi, PTT 2’nci Lig takımlarından Karacabey Belediye Spor Kulübü bünyesinde meşin yuvarlak kovalayan 22 yaşındaki futbolcu Enes Kayar’a kancasını taktı.

Öte yandan İstanbulspor, Türkiye Süper Lig 2022/2023 sezonunun açılış maçında son şampiyon Trabzonspor’u evinde ağırlayacak. İlk maçının son şampiyon ve ligin en güçlü takımlarından birisi olan Karadeniz temsilcisiyle yapacak olan sarı siyahlılar için bu durum bir miktar korku yaratıyor. Ancak İstanbulspor puan almadan ilk haftayı bitirmeme konusunda oldukça kararlı. Müsabaka 5 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek.

Emrecan Uzunhan Gitti Ama Alternatifi Hazır

İstanbulspor’un altyapı takımlarından çıkmış ve İstanbulspor dışında hiçbir takım görmemiş olan 21 yaşındaki genç yetenek Emrecan Uzunhan, çok istediği ve hayallerini kurduğu Beşiktaş’a transfer edilmişti. Futbolcu İstanbulspor’dan ayrılırken üzülse de hayalini kurduğu takıma gitmiş ve ayrıca da asıl takımına güzel bir bonservis bedeli kazandırmıştı bu sebeple de üzüntüsünü göz ardı edebiliyordu. İstanbulspor forması ile toplamda 25 maça çıkan ve 1 gol 1 asist yapmayı başaran genç stoper için Beşiktaş 2 milyon Euroluk bonservis bedelini ödemeyi kabul etmişti. Sadece bu verilen bonservis bedeli bile futbolcunun ne denli gelecek vaat ettiğini ispatlar nitelikte.

İstanbulspor Emrecan Uzunhan yerine yeni bir genç yıldız adayına kancayı attı. Türkiye’nin birkaç futbolcu fabrikasından birisi olan Bursaspor’un altyapısında yetişmiş olan 22 yaşındaki stoper oyuncusu Enes Kayar, 1.5 yıldır PTT 2’nci Lig ekiplerinden Karaca Belediye Spor Kulübü’nde meşin yuvarlak kovalıyor. 30 Haziran itibari ile sözleşmesi sona eren futbolcunun profesyonel arenalarda toplamda 54 adet maçı bulunuyor ve 1 adet de gole imza atma başarısına sahip.

Futbolcunun transferi için çalışmalara başlayan İstanbulspor, Enes Kayar’ı Emrecan Uzunhan yerine düşünüyor.

2022/2023 Sezonunun İlk Maçı

2022/2023 sezonunun başlama tarihi eski sezonlara göre biraz daha öne çekilmiş ve 5 Ağustos’ta başlayacağı ilan edilmişti. Çekilen kuralar ve belirlenen fikstürler sonucunda sezonun ilk müsabakası 2004/2005 sezonundan itibaren ilk defa Süper Lig maçına çıkacak olan İstanbulspor ile Trabzonspor arasında gerçekleştirilecek.

Trabzonspor’un Süper Lig’in son şampiyonu olması ve takımının çok güçlü olması İstanbul temsilcisini tedirgin etse de teknik direktör Osman Zeki Korkmaz sahadan puansız ayrılmamak için elinden geleni yapacak. Müsabaka 5 Ağustos Cuma günü saat 19.15’te İstanbulspor’un sahasında gerçekleştirilecek.