Blog Genel İstanbulspor Spor TFF 1.Lig

İstanbulspor İçin Kritik Sınav Ankaragücü Deplasmanı

TFF 1.Lig’de 23.haftayı bay geçecek olan İstanbulspor, 24.haftada şampiyonluk yarışında kıran kırana bir mücadele veren Ankaragücü ile karşı karışıya gelecek. Son haftalardaki zorlu karşılaşmalardan üst üste aldığı başarılı sonuçlar ile play off yarışında güçlü bir konuma yükselen Sarı siyahlı ekip, Ankara’da zorlu bir deplasmana çıkacak.

Ligde yakaladığı beş maçlık yenilmezlik serisini zorlu rakibi karşısında sürdürmek isteyen Sarı siyahlılar, 36 puan ile beşinci sırada yer alıyor. Ligde verilen kısa aradan sonra bir haftayı daha boş geçirecek olan İstanbulspor, Tepecik kamp ve eğitim tesislerinde yapacağı taktik antrenmanlarla Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürecek.

İstanbulspor Zirve Yarışına Dahil Olabilir

TFF 1.Lig’in 24.haftasında Ankaragücü ile karşılaşacak olan İstanbulspor, çalışmalarını Tepecik Kamp ve Eğitim Tesislerinde yaptığı taktik antrenmanlarla sürdürüyor. Tam kadro çalışmalarını sürdüren sarı siyahlı ekipte sezon başında çapraz bağ yırtığı sebebiyle uzun süre sahalarda uzak kalması beklenen Kristal Abazaj dışında eksik bulunmuyor.

Aralık ayının sonu ve Ocak ayında gösterdiği başarılı performanslar üst basamaklara tırmanan İstanbul ekibi, ligin en formda takımlarından bir tanesi. Son üç ayda sadece iki kez mağlup olan Sarı siyahlılar, bu süreçte yedi galibiyet ve iki beraberlik alarak 23 puan topladı. Puanını 36’ya çıkaran İstanbulspor, lider Ümraniyespor ve ikinci Ankaragücü ile olan puan farkını dokuza indirirken, 24.haftada deplasmanda oynanacak olan Ankaragücü maçı da bu anlamda büyük önem teşkil ediyor.

23.haftada Ankara derbisinde Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Ankaragücü burada puan kaybı yaşaması halinde İstanbulspor maçında mental anlamda zorlanabilir. Sarı siyahlı ekip, böyle bir sonuçla son haftalarda yakaladığı özgüvenli oyunu daha da anlamlı hale getirebilir.

Uzun süredir Süper Lig hasreti yaşayan Sarı siyahlılar için Ankaragücü karşılaşması sezonun ikinci yarısı için kırılma maçı olarak görülebilir. İstanbul ekibinin puan farkını 6 veya 7’ye indirmesi halinde üst lige direkt yükselme adına büyük bir özgüven kaynağı olucaktır.

İstanbulspor 5 Maçtır Yenilmiyor

Son beş lig maçını kaybetmeyen İstanbulspor, bu karşılaşmalarda birbirinden zorlu rakipleri geçmeyi başardı. Serinin ilk maçında play off yarışındaki rakiplerinden Samsunspor’u evinde ağırladı ve sahadan 2-1 galip ayrıldı. İkinci maçında bir başka play off rakibi Bandırmaspor ile deplasmanda berabere kalan Sarı siyahlılar, Manisa FK’yi 2-1’lik skorla geçerken, Lig lideri Ümraniyespor’u evinde1-0 mağlup etti ve son haftalardaki formunu taçlandırmıştı.

Son olarak alt sıralarda bulunan Altınordu’yu farklı geçen İstanbulspor, beş  maçlık yenilmezlik serisinde hücum anlamında en etkili olduğu maçı oynadı ve milli araya moralli girmişti. Rakip kaleyi abluka altına aldı ve maç boyunca kaydettiği 22 şutta 12 isabet buldu. Topa sahip olma konusunda ısrarcı olmayan Sarı siyahlılar, Altınordu’nun savunmada yaptığı bireysel hatalardan faydalandı ve rakibini savunmada eksik yakaladığı anlarda skora gitti. Önde presle kaptığı toplardan tehlikeli ataklar gerçekleştiren İstanbulspor, hem oyun hemde skor anlamında fark yaratmıştı.