Blog İstanbul İstanbulspor TFF 1.Lig

İstanbulspor Son Bölümde Atılım Yaptı

Spor Toto 1. Lig’de geçen sezondan beri Spor Toto Süper Lig hedefini kovalayan İstanbulspor, bu hedefi için bu sezonda da play off oynamaya hak kazandı.

Teknik direktör Osman Zeki Korkmaz’ın öğrencileri sezonun başından itibaren zaman zaman sallansa da en nihayetinde kendilerini ilk 6 sıraya atmayı başardılar.

Sarı siyahlı ekibimizin elindeki kadronun kalitesi bakımından aslında sezonu ilk 2 sırada bitirebilecek potansiyele de sahipti. Lakin bazı haftalarda yapılan basit puan kayıpları ve takımın yaşadığı formsuzluk dönemleri bir kez daha yolun play offlardan geçtiğini gösterdi.

Hal böyle olunca teknik direktör Osman Zeki Korkmaz ve öğrencileri daha şimdiden Spor Toto 1. Lig 2021 – 2022 Play Off aşaması için hazırlıklarına başladılar. Teknik ekip her ihtimale karşı eşleşilebilecek 4 rakibi de incelemeye almış durumda.

İstanbulspor Kötü Başlangıcın Kurbanı Oldu

Sezona teknik direktörlük koltuğunu Cem Bağcı’ya emanet ederek başlayan İstanbulspor yönetimi, bu kararlarından çok çabuk döndüler.

Zira sarı siyahlı takım ilk 2 haftada aldığı skorlarla çok kötü bir lig başlangıcı yaptı.

Spor Toto 1. Lig 2021 – 2022 Sezonu’nun ilk haftasında sahasında Manisa FK’ya 3 – 4 mağlup olan takımımız diğer haftada ise İstanbul derbisinde Bereket Sigorta Ümraniyespor’a 2 – 0 yenildi.

Takıma hemen müdahale eden yönetim Cem Bağcı ile yolları ayırıp görevi Osman Zeki Korkmaz’a emanet etti ve belki de bu hamleyle ligin gidişatını etkiledi.

İlk 9 haftayı 2 farklı teknik direktörle 5 mağlubiyet 1 beraberlik 3 galibiyet ile kapatan İstanbulspor, bu kötü başlangıcın faturasını belki de sezon sonunda ilk iki basamağı kaçırarak ödedi.

Yeni teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz’ın oyun anlayışına yavaş yavaş alışmaya başlayan oyuncular, 31 Ekim 2021’de başlayan bir süreçte üst üste 4 maçta mağlubiyet almayı toparlandılar.

Devre arasına kadar puan kayıpları ve sallantılarla devam eden teknik direktör Osman Zeki Korkmaz ve ekibi bu süreçte bir dönem play off hattından da uzaklaştılar. Ne var ki devre arasında takımla mini bir kamp dönemi geçirme fırsatı bulan Osman Zeki Korkmaz durumu toparlamayı başardı.

İstanbulspor İkinci Yarıda Başardı

istanbulspor

İstanbul temsilcimiz Spor Toto 1. Lig 2021 – 2022 Sezonu’nun ikinci yarısına çok iyi başladı. Yeni yılda oynadığı ilk 4 maçta sırasıyla Manisa FK, Bereket Sigorta Ümraniyespor, Altınordu ve MKE Ankaragücü gibi takımları deviren ekibimiz bu yarışta sonuna kadar var olacağını gösterdi.

Her ne kadar 16 Şubat 2022’deki Beypiliç Boluspor mağlubiyeti moral de bozsa bunun etkisi çabuk geçti. Sarı Siyahlılar, 20 Aralık 2021 – 15 Nisan 2022 tarihleri arasında yalnızca 1 kez mağlup oldu ve bu sekansta topladığı puanlarla ilk 4 sıranın içine kendisini atmayı başardı.

Teknik direktör Osman Zeki Korkmaz’ın liderliğinde ve özellikle İbrahim Yılmaz, Valon Ethemi ve Topalli’nin performanslarıyla sürüklediği takımımız Spor Toto Süper Lig için tünelin sonundaki ışığı gördü.

Umuyoruz o ışığa kutlamalarla ulaşmayı başarırız!