Blog dünyadan futbol haberleri futbol futbol haberleri Genel güncel futbol haberleri güncel spor haberleri Spor spor haberleri uefa avrupa ligi

Sporting Lizbon Midtjylland ile 1-1 Berabere Kaldı

UEFA Avrupa Ligi’nde favori olarak gösterilen takımlardan birisi de Sporting Lizbon! Portekiz kulübü; bu sezona UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başladı. Ancak, grubunu üçüncü sırada bitirdi. Bu yüzden, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkını kazandı. Play-off turundaki rakibi FC Midtjylland oldu.

16 Şubat 2023 Perşembe gününün programında yer alan maçın başlama saati 23.00 idi. Estadio Jose Alvalade Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi 24 bine yakın kişi izledi. Gelin, maçın öne çıkan detaylarına yakından bakalım!

Sporting Lizbon Sahaya 3-4-3 Dizilişiyle Çıktı

Sporting Lizbon; Portekiz’in önde gelen kulüplerinden birisi! Portekiz takımını bu sezon Ruben Amorim çalıştırıyor. Genç teknik adam; takımını sahaya 3-4-3 dizilişi ile çıkardı. Sporting Lizbon’un kalesini Adan korudu. Reis, Coates ve St. Juste; üçlü defansı oluşturan isimlerdi. Esgaio, Gonçalves, Ugarte ve Santos; dörtlü orta sahada görev yaptılar. İleri üçlüde Edwards, Paulinho ve Gomes vardı.

Sporting Lizbon; UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden diğer takımlara kıyasla oldukça iyi bir kadroya sahip! Rakibini eleyecek gücü kesinlikle vardı.

FC Midtjylland Güçlü Rakibi Karşısında İşinin Zor Olduğunu Biliyordu

Danimarka’nın önde gelen kulüplerinden birisi de FC Midtjylland! Danimarka ekibini bu sezon Albert Capellas çalıştırıyor. Capellas; takımını sahaya 4-3-3 dizilişi ile çıkardı. Söz konusu dizilişin hücuma yönelik olduğunu söyleyebiliriz. Kalede Lössl vardı. Andersson, Dalsgaard, Gartenmann ve Paulinho; dörtlü defansta görev yapan isimlerdi. Martinez, Gigovic ve Olsson; üçlü orta sahada forma şansı buldular. İleri üçlüde Isaksen, Heiselberg ve Andreasen vardı.

FC Midtjylland; Sporting Lizbon’un gücünün farkındaydı. Ancak, yine de zorlu Portekiz deplasmanından puan veya puanlar çıkaracak durumda olduğunu biliyordu. Bir başka deyişle, kolay lokma olmadığını göstermek adına Portekiz’e gitmişti.

Maçın Kazananı Yoktu

Sporting Lizbon’un saha ve seyirci avantajını da kullanarak bu maçtan galibiyet ile ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat, Portekiz kulübü; maça pek iyi başlayamadı. Bilhassa ilk yarıda varlık gösteremedi. Gol yollarında çok etkisizdi.

FC Midtjylland; ikinci yarıda yavaş yavaş rakip kaleye gitmeye başladı. Kontrataklarla gol araması sonuç veriyordu. Danimarka ekibi; 77.dakikada Ashour’un attığı golle 1-0 öne geçti. Sporting Lizbon; yediği bu şok gol karşısında bir süre toparlanamadı. Maçın böyle biteceği düşünülüyordu. Ancak, uzatma dakikalarında sahneye tecrübeli stoper Coates çıktı. 1990 doğumlu oyuncu; 90+4’üncü dakikada attığı golle takımına hayat verdi. Maç da 1-1’lik beraberlik ile sonuçlandı.

Pedro Gonçalves Performansıyla Dikkat Çekiyor

Sporting Lizbon kadrosunun en değerli isimlerinin başında Pedro Gonçalves geliyor. 1998 doğumlu oyuncu; başta sol kanat olmak üzere hücumun her bölgesinde forma giyebiliyor. 1.73 boyundaki genç isim; bu sezon şu ana kadar toplam 34 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 16 gol atıp yedi asist yaptı. Pedro Gonçalves; büyük kulüpler tarafından takip ediliyor.