Blog Genel İstanbulspor Spor TFF 1.Lig

İstanbulspor Fark Yarattı

TFF 1.Lig’in 25’inci haftasında Boluspor karşısında oldukça moral bozan bir mağlubiyet alan İstanbulspor, bu maçın olumsuz etkilerini erkenden attığını gösterdi. 26’ıncı hafta müsabakasında ligin dibine demir atan Balıkesirspor’a konuk olan Sarı Siyahlı ekip, kaptan İbrahim Yılmaz’ın şahane bir performans gösterdiği maçta sahadan 3-1 galibiyetle ayrılarak yaralarını sardı.

Kaptanın Performansı

Futbolun genel klişesi midir yoksa Türkiye’ye özgü müdür bilinmez ancak gerçekten de atan oyuncuyla tutan oyuncunun kalitesi bir takımın kalitesini özetleyebiliyor. İstanbulspor özelinde atan oyuncu da takımın aynı zamanda kaptanlığını yapan golcüsü İbrahim Yılmaz.

TFF 1.Lig’in 26’ıncı haftasında Balıkesirspor’a konuk olan İstanbulspor, ikinci yarıda bulduğu 3 golle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Balıkesirspor’un çok fazla fırsat yakaladığı ancak değerlendiremediği maçta İstanbul temsilcisi adına fark yaratan ise kaptan İbrahim Yılmaz’dı.

48’inci dakikada Muammer Sarıkaya’nın attığı golün pasını veren 27 yaşındaki golcü, 66’da Jetmir Topallı’nın attığı golde pası veren isimdi. 72’de oluşan penaltı pozisyonunda topun başına geçen İbrahim Yılmaz, atışında da başarılı oldu.

Sarı Siyahlı ekibin Balıkesirspor’a attığı 3 gole de direkt etki eden İbrahim Yılmaz, bu maçla birlikte toplam gol katkısını 18’e çıkarmış oldu. TFF 1.Lig’de 23 maça çıkan kaptan, bu maçlarda 14 gol ve 4 asist yapmayı başardı. Son 6 haftada 7 gole doğrudan etki eden İbrahim Yılmaz, kelimenin tam anlamıyla göz kamaştırıcı bir performans sergiliyor.

İstanbulspor, ligin son sırasında yer alan Balıkesirspor karşısında aldığı galibiyetle puanını 42’ye yükseltti ve 4’üncü sıraya kadar tırmandı. İstanbul temsilcisi, eğer Eyüpspor 21 Şubat 2022 tarihinde oynayacağı maçtan mağlup ayrılırsa haftayı 4’üncü sırada kapatacak. Balıkesirspor ise ligin son sırasında yola devam ediyor.

Ligin 27’inci haftasında İstanbulspor kendi sahasında Kocaelispor’u konuk edecek. Mehmet Altıparmak yönetiminde toparlanma emareleri gösteren Kocaelispor, buna rağmen hâlâ yeterli bir durumda değil.

Az Ve Öz

Kabul etmek gerekir ki bu maç özelinde Balıkesirspor’un performansı gayet iyiydi. Kadronun yaş ortalamasına ve yaş skalasına bakıldığında Kırmızı Beyazlı ekibin İstanbulspor karşısında iyi iş çıkardığını söylemek önemli.

Bununla birlikte İstanbulspor’un bu maçtan 3 gol atarak 3 puanı alması da oldukça değerli. Topa %67 oranında sahip olan Osman Zeki Korkmaz’ın öğrencileri, buna rağmen Balıkesirspor’un yarısı kadar şut çektiler.

Maç sonuçlandığında Balıkesirspor’un 16, İstanbulspor’un 8 şutu vardı. Balıkesirspor’un çektiği 16 şutu 8’i kaleyi bulurken, İstanbulspor’un tüm şutları isabetliydi. İki takım da 8 şut çekmiş olmasına rağmen İstanbul temsilcisinin sahadan 3-1 galip ayrılması İbrahim Yılmaz’ın servis kalitesini gösteriyor.

Her an gol tehlikesi olabilen ve her an arkadaşlarına gol tehlikesi yaratabilen kaptanın yaptığı 2 asistin 2’si de arkadaşlarına futbolun güzel tabiriyle resmen al da at der gibiydi. Jetmir ve Muammer de bu teklifi geri çevirmeyince ortaya güzel bir skor çıkmış oldu.