Blog futbol futbol haberleri Genel güncel futbol haberleri İstanbul İstanbulspor Spor spor haberleri spor toto 1. lig Süper lig TFF 1.Lig türkiye futbol federasyonu

İstanbulspor İçin Transfer Sezonu Açıldı

Spor Toto 1. Ligde 2021 – 2022 sezonunu 17 yıllık Spor Toto Süper Lig hasretine son vererek ligi Play offlar sonucunda üst lige çıkmayı başaran 3. Takım olarak tamamlayan İstanbulspor transfer sezonunun açılması ile az da olsa kan kaybı yaşadı.

  • İstanbulspor’un üst lige çıkıp 17 yıllık hasretine son vermeyi başaran takımın 28 yaşındaki kalecisi Alperen Uysal, sözleşmesinin bitmesi ile Antalyaspor’a transfer oldu. 28 yaşındaki file bekçisi geçen sezon 35 Spor Toto 1. Lig maçında İstanbulspor kalesini korudu. Alperen Uysal bu 35 maçlık süreçte 38 gol yerken 12 lig maçında ise kalesini gole kapatmayı başarmıştı.
  • 2019 yılında bonservissiz olarak takıma katılan 24 yaşındaki forvet oyuncusu Görkem Güven ise sözleşmesinin bitmesi ile serbest kaldı.

Ayrılığın Gündemde olduğu isimler:

  • Yerli sınırlamasından dolayı kadrosuna yerli stoper takviyesi yapmak isteyen Beşiktaş, bu konuda sol ayaklı stoper arayışında idi. Bu bağlamda ilk olarak Konyaspor’dan Abdülkerim Bardakçı’ya yönelmişti. Siyah beyazlı ekip Abdülkerim Bardakçı transferi için Fenerbahçe ve Galatasaray ile yarışa girdi fakat bu yarışı Galatasaray’a kaybeden Beşiktaş’ın listesinde yer alan sol ayaklı stoperlerden bir diğeri ise Emrecan Uzunhan. İstanbulspor ile Spor Toto Süper Lig’e yükselmeyi başaran Emrecan Uzunhan için Siyah beyazlı ekip talip oldu.

Emrecan Uzunhan Kimdir?

Sarı Siyahlı ekipte forma giyen Emrecan Uzunhan, 26 Şubat 2001 tarihinde Dünya’ya geldi. Emrecan Uzunhan, 1,89 m boyunda ve sol ayağını kullanabiliyor. 21 yaşındaki genç oyuncu daha çok sol stoperde oynasa da sağ stoperde de görev alabiliyor. Futbol hayatına Galatasaray altyapısında başlayan Emrecan Uzunhan, henüz 13 yaşında iken Sarı kırmızılı ekibin altyapısından ayrılıp İstanbulspor altyapısına transfer oldu. İstanbulspor altyapısında geçirdiği 4 sezonun ardından 17 yaşında iken İstanbulspor U19 takımına yükseldi. İstanbulspor U19’da büyük beğeni toplayan genç oyuncu 19 yaşına geldiğinde İstanbulspor A takımına yükseldi ve Profesyonel sözleşmeye imza attı.

21 yaşındaki 1,89 m’lik stoperin adı birkaç takımla anılırken genç futbolcunun sarı siyahlı ekip ile 2025 yılının haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Emrecan Uzunhan bu sezon Spor Toto 1. Ligde 17 maçta forma giyerken 3 kez de Spor Toto 1. Lig Play offlarında forma giydi ve 1 maçta ise Ziraat Türkiye Kupasında forma giydi. 2021 – 2022 sezonunda toplamda 21 maçta forma giyen genç oyuncu 1 gol atarken 1 kez de asist katkısı verdi. Bu süre zarfında Emrecan Uzunhan, 1542 dakika süre buldu.

İstanbulspor Takıma Takviyelerde Bulunmak İstiyor

Trabzonspor’un kadroda düşünmediği Erce Kardeşler, Giresunspor ’un radarında idi. File bekçisi Trabzonspor yönetimine Giresunspor ’da oynamak istemediğini belirtti. Bunun üzerine Kasımpaşa ve İstanbulspor file bekçisinin kadroya katılması için harakete başladı.

Trabzonspor forması giyen Ön libero’da görev alan Flavio’nun da İstanbulspor’un radarında olduğu söylendi.