Blog futbol haberleri Genel güncel futbol haberleri İstanbulspor Spor spor haberleri Süper lig

İstanbulspor’un Şanlı Tarihi

Türk futbolunun en önemli ve en köklü kulüplerinden biri olan İstanbulspor, 96’ıncı yaşında Süper Lig’e dönmüş olmayı kutluyor. Türk futboluna birçok oyuncuyla ve başarıyla hizmet etmiş bir kulüp olarak oldukça değerli bir yerde durmaya devam eden Sarı Siyahlılar, köklü geçmişlerinden aldığı güçle birlikte tekrar eski günlerine dönmek için mücadele ediyor. Türk futbolunun dev çınarı, bir dönemler fırtınalar estirdiği Süper Lig’e dönebilmek adına maçlara çıktığı 2021/2022 sezonu TFF 1.Lig maçlarında da iyi bir görüntü sergileyen İstanbul temsilcisi, hak ettiğini de aldı.

Sarı Siyah 96 Yaşında

Türk futbolunun en köklü kulüplerinden birisi olan İstanbulspor, 4 Ocak 1926 tarihinde kuruldu. Türk futbolunun temellerinin atıldığı dönem olan 1930’lu yıllarda hem İstanbul Şampiyonu hem de Türkiye Futbol Şampiyonası Şampiyonu olarak İstanbul’un ülke tarihindeki ilk şampiyonu olma unvanını taşıyan İstanbulspor, tarihi boyunca hep en üst seviyeleri hedefleyen bir takım oldu.

Uzan ailesinin satın alımıyla birlikte prestijli günler yaşamaya başlayan ve bugün futbolun içerisinde yer alan birçok futbolcuya imkan tanıyarak uzun yıllar hizmet ettiği Türk Futbolunda ayrı bir yer kazanan İstanbulspor, İstanbul’un 4’üncü büyüğü olma hedefiyle çıkılan yolda Uzan Ailesinin desteğini yavaş yavaş çekmesi ve yaşanan siyasi sıkıntılardan çok etkilendi.

Buna rağmen köklü tarihi ve altyapısıyla birlikte 2004/2005 sezonuna kadar Süper Lig’de mücadele etmeyi başaran İstanbulspor, ardından yaşanan mali krizlerle birlikte oldukça zor günler geçirdi.

Bu zorlu günlerden köklerini hatırlayarak ve kendisine sahip çıkan gönül verenleriyle birlikte tekrar yükselerek çıkmayı başaran İstanbulspor, uzun bir aradır mücadele edemediği Süper Lig’e dönebilmek adına 2020/2021 sezonunda oldukça iyi bir fırsat yakalamış ancak Play-Off karşılaşmasında Altay’a mağlup olarak hayallerini bir sene daha ertelemek durumunda kalmıştı.

Bir Dönem İstanbulspor Forması Giymiş Futbolun Yüzleri

İstanbul Erkek Lisesi’nden aldığı kökleriyle birlikte tarih boyunca her zaman en iyisini hedefleyen bir takım olan İstanbulspor, Sarı Siyahlı formasının altında pek çok yıldız oyuncuya da kendisini gösterme şansı tanıdı. Cemil Turan, Kosta Kasapoğlu, Saffet Akyüz, Abdullah Avcı, Aykut Kocaman, Cenk İşler ve sayısız pek çok futbolcunun daha formasını giydiği İstanbulspor, 1997/1998 sezonunda Inter Toto Kupası’nda Yarı Final oynama başarısı göstermişti.

O dönem tek maçlı grup sistemi üzerinden oynanan ve şu an kaldırılmış bir turnuva olan Inter Toto Kupasında Letonya temsilcisi Riga’yı dış sahada 5-1 ile geçen İstanbulspor, kendi sahasında oynadığı Vasas maçını da 2-0 kazanmıştı. Almanya temsilcisi Werder Bremen ile dış sahada 0-0 berabere kaldıktan sonra İsveç temsilcisi Östers’i 3-2 ile geçen İstanbulspor, yarı finalde Fransa’nın ileri gelen kulüplerinden Olimpik Lyon ile rakip olmuştu. Kendi sahasında oynadığı maçta Lyon’u 2-1 mağlup etmesine rağmen dış sahada oynadığı maçta 2-0 yenilince deplasman kuralı nedeniyle final şansını kaçıran İstanbulspor, Türk futbolunda her daim başarıyla anılacak.