Blog futbol futbol haberleri Genel güncel futbol haberleri İstanbulspor Spor spor haberleri Süper lig

Süper Lig’in Yeni İsmi İstanbulspor

2021 – 22 sezonunda Spor Toto 1. Lig’de en çok gol atan ikinci takım olarak play offlara kalan İstanbulspor, Erzurumspor ve Beyçimento Bandırmaspor’u eleyerek 17 sezondur hasretini çektiği Süper Lig’e çıktı. 

Normal sezonu 4. Sırada tamamlayan sarı siyahlı İstanbul ekibi 64 gollü Ümraniyespor’dan sonra 57 gol ile ligin en çok gol atan ikinci takımı oldu. 36 lig maçında 17 galibiyet 9 beraberlik ve 10 mağlubiyet ile sezonu tamamlayan İstanbulspor 60 puanla sezonu tamamladı. Şampiyon Ankaragücü ile arasında 10 puan fark olan İstanbulspor play off yarı finalinde ligi 5. Sırada tamamlayan BB Erzurumspor ile eşleşti. İlk maçta rakibini 4 – 2 lik skorla mağlup etmeyi başaran İstanbulspor rövanşı 1 – 0 kaybetse de adını finale yazdıran isim oldu. Tek maçlı finalde ligi 3. Sırada bitiren Bandırmaspor ile eşleşen sarı siyahlılar 2 – 1 lik üstünlük sağlayarak Spor Toto Süper Lig’e yükselen taraf oldu.

 Teknik direktör koltuğunda Hüseyin Dalgıç’ın oturduğu İstanbul ekibinin şampiyon kadrosundaki isimler ise Alperen Uysal, Duhan Aksu, Mehmet Yeşil, Eslem Öztürk, Berkay Görmez, Kristal Abazaj, Tayyib Ebrar Cumur, İbrahim Yılmaz, Eduart Rroca, Aldin Cajic, Oğuzhan Berber, Emrecan Uzunhan, Tunahan Şamdanlı, Patrick Etoga, Emir Kaan Gültekin, Ferhat Yazgan, Okan Erdoğan, Muammer Sarıkaya, Mücahit Serbest, Valon Ethemi, Erdem Seçgin, Amar Skrijelj, İsmail Şahinbaş, Egehan Gök, Yusuf Ali Özer, Abdurrahman Emek, Mertan Caner Öztürk, Michael Ologo, Melih Kabasakal, Ali Yaşar, Burak Engin, Kağan Miray Bağış, Alim Aykut Esgi, Jetmir Topalli, Esen Yılanlı, ve Arda Belen. 

Şampiyon ekipte sezonun en golcü ismi ise İbrahim Yılmaz oldu. 28 yaşındaki forvet geçtiğimiz sezon çıktığı 37 maçta 18 gol ile takımının gol kralı olurken 5 de asist yaptı.

Avrupa’dan Bir İstanbulspor Geçti

Sarı siyahlı İstanbul temsilcisinin Avrupa deneyimi de bulunuyor. 1997 – 98 sezonunda UEFA Intertoto Kupası’nda yarı final oynama başarısı gösteren ekip Fransa temsilcisi Olympique Lyon ile eşleşmiş 2 – 1 öne geçtiği seride rövanşı 2 – 0 kaybederek finale yükselememişti. O sezon Süper Lig’i 4. Sırada bitiren ekipte takımın en golcü ismi ise Aykut Kocaman olmuştu. 1998 – 99 sezonunda ise UEFA Kupası’nda 2. Ön eleme turunda Romanya’nın Argeş Piteşti takımına elenen kulüp Avrupa’ya erken veda etmek zorunda kalmıştı. 

İstanbulspor Kalıcı Olmak İstiyor

17 yıllık aradan sonra Süper Lig’e dönüş sağlayan İstanbulspor ligde kalıcı olup parlak sezonlarını yeniden yaşamak istiyor. Tecrübeli oyuncularla kadrosunu güçlendirmek isteyen sarı siyahlılarda son olarak Başakşehir forması giyen 29 yaşındaki Norveçli santrafor Fredrik Gulbrandsen’in gelmesi konuşuluyor ancak 2.2 Milyon değerindeki oyuncu için henüz net bir adım atılmadı. İstanbulspor golcü isimlerin yanında takımdan ayrılan Emrecan Uzunhan yerine de sağlam bir stoper arayışında.