Blog Genel İstanbulspor Spor TFF 1.Lig

İstanbulspor Erzurumspor’a Mağlup Oldu

TFF 1.Lig’de 34. hafta heyecanı oynanan maçlarla sona erdi. Geçtiğimiz sezon ligi ilk altı içerisinde tamamlayan ancak play-off sonrasında Süper Lig’e çıkma hakkını elde edemeyen İstanbulspor; bu hedefine 2021 – 2022 sezonunda ulaşmak istiyor.

Sarı siyahlı takım; TFF 1.Lig’in 34. haftasında Süper Lig’e çıkma hedefi olan BB Erzurumspor ile karşı karşıya geldi. 24 Nisan 2022 Pazar gününün programında yer alan maç saat 20.30’da başladı. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda oynanan maçı Ali Şansalan yönetti.

İstanbulspor rakibinin ne kadar güçlü olduğunun farkındaydı. Herkes, maçın çok zor geçeceğini düşünüyordu. Sarı siyahlı takım; güçlü rakibini yenerek ilk altıdaki yerini garanti altına almak istiyordu. Gelin, İstanbulspor – BB Erzurumspor maçının detaylarına yakından bakalım!

İstanbulspor Sahaya Nasıl Bir Kadro ile Çıktı?

Osman Zeki Korkmaz; bu sezon İstanbulspor’u çalıştırıyor. Deneyimli teknik adam; takımını sahaya genellikle 4-2-3-1 dizilişi ile çıkarıyor. BB Erzurumspor maçında da benzer dizilişi tercih eden Korkmaz; kalede her zaman olduğu gibi Alperen’e görev verdi. Melih, Emrecan, Ologo ve Ali; dörtlü defansı oluşturan isimlerdi. Muammer ve Ferhat; merkez orta sahada görev aldılar. İleri üçlüde Jetmir Topalli, Rroca ve Ethemi vardı. Attığı gollerle takımını sırtlayan İbrahim Yılmaz; ileride tek forvet olarak görev yaptı.

BB Erzurumspor Rakibini İki Golle Mağlup Etti

İstanbulspor; saha ve seyirci avantajını da kullanarak bu önemli maçtan galibiyetle ayrılmak istiyordu. Ancak, BB Erzurumspor’un da kolay teslim olmaya niyeti yoktu. Maçın ilk yarısı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Herkes, maçın 0-0 berabere biteceğini düşünüyordu. Ancak, BB Erzurumspor oyuncusu Mücahid 45. dakikada takımını öne geçiren gole imzasını attı. BB Erzurumspor; bu golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İstanbulspor’un maçın ikinci yarısında neler yapacağı merakla bekleniyordu. Sarı siyahlı takım; rakip kale önünde net fırsatlar yakaladı. Ancak, bu fırsatları hiçbir şekilde gole çeviremedi. BB Erzurumspor; yakaladıklarını atma konusunda İstanbulspor’a kıyasla çok daha başarılı idi. Dakikalar 64’ü gösteriyordu. Orhan Ovacıklı’nın asistini en iyi şekilde değerlendiren Gökhan Alsan; takımını 2-0 öne geçirdi.

BB Erzurumspor; skor üstünlüğünü eline aldıktan sonra rahatladı. İstanbulspor ise en azından bir gol bulmak adına çabaladı. 73. dakikada sahneye çıkan Rroca; farkı bire indiren gole imzasını attı. İstanbulspor; kalan dakikalarda beraberlik golünü bulmak adına çabalasa da bu isteğini gerçekleştiremedi. Sonuç olarak, BB Erzurumspor; bu önemli maçı 2-1 kazanarak önemli bir avantaj elde etti.

İstanbulspor Ligde Ne Durumda?

Sarı siyahlı takım; bu sezon TFF 1.Lig’de toplam 32 maça çıktı. Bu maçların 16’sını kazandı. Altı maçtan beraberlikle ayrıldı. 10 maçı kaybetti. Atmış olduğu 54 gole karşılık olarak kalesinde 38 gol gördü. Topladığı 54 puanla ligin dördüncü sırasında yer alıyor.