Blog Genel İstanbulspor Spor TFF 1.Lig

İstanbulspor Sert Çakıldı

Sezonun en başarılı takımlarından biri olan İstanbulspor, ligin 33’üncü haftasında oynadığı müsabakada Denizlispor karşısında çok dramatik bir mağlubiyet almış ve bu durum takımın canını sıkmıştı. Denizli deplasmanından alınan mağlubiyeti telafi edebilmek için sahaya çıktığı maçta Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk eden İstanbul temsilcisi, rakibi karşısında iyi bir performans sergileyemedi ve sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılarak üst üste 2’inci mağlubiyetini almış oldu.

Ters Yüz Oldu

Bu sezon TFF 1.Lig’de çok istikrarlı ve başarılı bir performans sergileyen İstanbulspor, ligin 33’üncü haftasında konuk olduğu Denizlispor karşısında unutulmaz bir maç oynamış ancak sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf olmaktan da kurtulamamıştı.

Bu beklenmedik mağlubiyeti telafi edebilmek ve ilk 6’daki yerini belirginleştirmek adına oynadığı 34’üncü hafta randevusunda kendi sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u misafir eden Sarı Siyahlı takım bu maçı da hüsranla kapatmaktan kurtulamadı.

İlk yarıda her iki takım da çeşitli fırsatlar bulurken Osman Zeki Korkmaz’ın planlarını tamamen alt üst eden gol maçın ilk yarısının son dakikasında geldi. Köşe vuruşunda bir anda kaleye yönelen top Mücahid Albayrak’ın sırtına çarpıp gol olurken bu durum Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un devreyi 1-0 üstün kapatmasını sağladı.

İkinci yarıya daha iyi bir giriş yapmayı hedefleyen İstanbul temsilcisi için kötü haber 64’üncü dakikada geldi. Gökhan Alsan’ın ceza sahası yayında bomboş kalmasını engelleyemeyen İstanbulspor, bu durumdan kaynaklı olarak ağır bir diyet ödedi ve maç 2-0 oldu.

Bu golden sadece 9 dakika sonrasında Eduart Rroca’nın attığı golle farkı 1’e indiren Sarı Siyahlı takım ne yazık ki başka bir gol bulamadı ve maç Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla birlikte üst üste 2’inci mağlubiyetini alan İstanbulspor 54 puanda kaldı ve haftayı 4’üncü sırada kapattı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor da puanını 54’e yükseltti. İstanbulspor ligin 35’inci haftasında Eyüpspor’a konuk olurken Büyükşehir Belediye Erzurumspor kendi sahasında Kocaelispor’u konuk edeceği maçta 3 puan arayacak.

Rroca Gol Yükünü Çekiyor

Öte yandan İstanbulspor’un başarılı golcüsü İbrahim Yılmaz’ın gol orucuna girmesi takımı ciddi derecede etkilerken, kaptandan doğan gol yükünü 2 maçtır Eduart Rroca üstleniyor. Başarılı oyuncu Denizlispor karşısında oynanan maçın ilk yarısında attığı golle takımının galip gelmesi adına elinden gelen her şeyi yapsa da bu goller yeterli olmadı ve İstanbulspor sahadan 4-3 mağlubiyetle ayrıldı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında oynanan maçın 73’üncü dakikasında da sahneye çıkan Rroca attığı golle farkı 1’e indirdi ancak yine takımının puan veya puanlar kazanmasına yeterli olamadı.

Geçen sezonun başında transfer edilen başarılı On Numara oyuncusu, ligin son dönemine girilirken aldığı sorumlulukla birlikte gol yükünü sırtlıyor olsa da takımın diğer oyuncularının Rroca kadar fazla mücadele etmiyor olması mağlubiyetleri beraberinde getiriyor.