Blog Genel İstanbulspor Spor TFF 1.Lig

İstanbulspor Sarsıntı Geçirdi

Bu sezon TFF 1.Lig’de oldukça istikrarlı ve başarılı bir performans sergileyen İstanbulspor, ligde oynadığı son 2 maçta üst üste mağlubiyetler alarak bir anda taraftarını tedirgin etti. Sarı Siyahlı takım ilk olarak Denizlispor deplasmanında can sıkıcı bir mağlubiyet aldıktan sonra 34’üncü hafta müsabakasında kendi sahasında ağırladığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a boyun büktü. Bununla birlikte İstanbul temsilcisinin taraftarları bu iki maçta gösterilen performanstan hiç memnun değiller.

Odak Kaybı

Bu sezon TFF 1.Lig’de oldukça istikrarlı bir performans sergileyen İstanbulspor, ligin ikinci yarısında da çok iyi bir çıkış yakalamış ve ilk 2 hesapları yapabilecek bir takım haline gelmişti. Bununla birlikte takımın son 2 maçında üst üste 2 mağlubiyet alması tüm planların bozulmasına neden oldu.

Önce futbolseverler adına şahane ancak iki takımın teknik direktörü adına da oldukça sancılı geçen Denizlispor maçından 4-3 mağlup ayrılan İstanbul temsilcisi, sonrasında da kendi sahasında konuk ettiği Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a mağlup olarak yara aldı.

Sarı Siyahlı takımın bu iki maçta kaybettiği 6 puan ister istemez pahalıya patlarken bu durumla alakalı olarak artık ilk 2 hedefinin tam anlamıyla mucizelere kaldığını dile getirmek yanlış olmaz. Nitekim Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan müsabakanın değerlendirmesini yapan İstanbulspor Teknik Sorumlusu, artık Play-Off hazırlıkları yapacaklarını dile getirdi.

Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz oyuncularının bu durumuyla alakalı olarak mutlaka tahliller yapmıştır. Bununla birlikte takımın gelecek maçlardan daha iyi performanslarla ve sonuçlarla ayrılması herkesin temennisi olacak.

Play-Off Provası

Bahsi geçtiği gibi İstanbulspor bundan sonra Play-Off ile alakalı olarak planlamalara başlayacak ve takım herhangi bir aksilik olmadığı takdirde Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Bandırmaspor ve Eyüpspor’dan biriyle Yarı Final müsabakaları oynayacak.

Tablo böyleyken İstanbul temsilcisinin bu rakipleri karşısında nasıl performanslar sergilediğini hatırlamakta da fayda var. Özellikle ilk yarıdaki maçlardan sonra köprünün altından çok sular aktı ancak bu gibi istatistikler takımlara güven veren istatistikler olarak nitelendirilir.

Eyüpspor ile ligin 35’inci haftasında karşı karşıya gelecek olan İstanbul ekibi, Bandırmaspor ile de ligin son haftasında kozlarını paylaşacak. Bu bağlamda bu iki takımla ligin ilk devresinde oynanan maçlara dikkat çekmek gerekiyor.

Osman Zeki Korkmaz’ın öğrencileri ligin ilk yarısında kendi evlerinde oynadıkları Eyüpspor karşılaşmasından 2-1 galip ayrılırken Bandırmaspor ile golsüz berabere kalmışlardı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise ligin hem ilk hem de ikinci devresinde Sarı Siyahlı takıma bir üstünlük kurmayı başardı.

Bu bağlamda takımın hem Eyüpspor hem de Bandırmaspor ile sıcağı sıcağına maçlar yaptıktan sonra Play-Off’ta eşleşme ihtimali olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu da rakibin nasıl avantajları ve dezavantajları olduğunu anlayabilmek adına önemli bir detay.

Bununla birlikte rakipler de İstanbulspor’un güncel durumunu ve artılarıyla eksilerini tahlil edecektir.